Rakvičkové jednohubky bez amonia

56
- reklama -

Suroviny

4 žloutky
140 g cukru moučka
4 kapky citronové šťávy
máslo na vymazání formiček

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a citron šleháme na nejvyšší obrátky asi 5 min., dokud se nespojí v jemný, téměř bílý krém.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo si rozpustíme a mašlovačkou vytřeme formičky, já jsem použila malé košíčky, lze i pracny apod.

  3. Žloutkový krém lžičkou dáme do formiček, vždy max. 1/3 formičky, poměrně dost vyběhnou a dáme do trouby předehřáté na 140°C (horkovzduch asi ještě méně). Troubu neotvíráme min. 1/2 hodiny, jakmile bude krém růžovět, zkusíme 1 formičku vyklopit a rozlomit, zda není ještě uprostřed kolem dutiny krém syrový.

  4. Nakonec zdobíme podle vlastní chuti, krémem a šlehačkou či jen šlehačkou, já jsem dětem pro radost ještě vymodelovala z marcipánové hmoty 2 labutí hlavy 🙂

    Teď jak na to koukám s odstupem, jsou to spíš husy 😀

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem z poloviční dávky a vyšlo mi 22 malých košíčků, záleží na velikosti formiček.