Rákosníček

69
- reklama -

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
========================================================
krém: uvařit salko 2,5 hodiny
1 máslo
========================================================
marcipán: 30 dkg moučkového cukru
13 dkg sušeného polotučného mléka
lžíce medu
lžička oleje
lžička rumu
trocha vody
pár kapek mandlové esence
========================================================
na střechu:
zkaramelizovala cukr
poté vytahovala do nitěk a motala na střechu

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g).

  2. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.

  3. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.

  4. Nakonec vmícháme sníh.

  5. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy ).

  6. Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.

  7. Krém: vychladlé salko + máslo – vyšleháme v hladký krém

  8. Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu.

  9. Marcipán: Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.