
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- ========================================================
- krém: uvařit salko 2,5 hodiny
- 1 máslo
- ========================================================
- marcipán: 30 dkg moučkového cukru
- 13 dkg sušeného polotučného mléka
- lžíce medu
- lžička oleje
- lžička rumu
- trocha vody
- pár kapek mandlové esence
- ========================================================
- na střechu:
- zkaramelizovala cukr
- poté vytahovala do nitěk a motala na střechu
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g).
-
V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.
-
Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
-
Nakonec vmícháme sníh.
-
Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy ).
-
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.
-
Krém: vychladlé salko + máslo – vyšleháme v hladký krém
-
Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu.
-
Marcipán: Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Kuchařka: petravei