
- reklama -
Suroviny
- pevná zralá červená rajčata
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme „vodu“ a semínka.
-
Všechna vložíme do hrnce, podlijeme max. 50 ml vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme.
-
Pak je vystřeme na sítu – koupila jsem si pasírovač, ale poprvé jsem rozvařená rajčata rozmixovala a vystřela na sítu – v protlaku mi nezůstaly téměř žádné zbytky rajčatových slupek.
-
Vrátíme zpět na vařič a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu.
-
Pak protlak nalijeme do malých vysterilizovaných skleniček. Na dno dáme pár lístků bazalky, zalijeme protlakem až téměř pod vrch, můžeme přidat znovu bazalku.
-
Sklenice s protlakem dobře uzavřeme, uložíme na utěrku do většího hrnce a zalité vodou do 3/4 sterilujeme 30 minut od doby počátku varu. Ukládáme v chladnu a temnu.
Kuchařka: cathleen









