
- reklama -
Suroviny
2 litry
- Rajčata(nebo plechovka loupaných)
- cibule
- tymián
- bazalka
- 1 lžičku skořice
- 1 lžíce kopru
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 drůbeží vývar
- 1 stroužek česneku
- 2 hřebíčky
- 50 g strouhaného sýra
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme rajčata-syrová nakrájíme (plechovku jen vylijeme).
-
Přidáme koření skořici, tymián, pepř, hřebíček, zamícháme a zalijeme drůbežím vývarem a vaříme. Můžeme rozmixovat, nebo přecedit.
-
Zahustíme granulovanou jíškou, dochutíme cukrem, citronovou šťávou a bazalkou.
-
Na talíři dáme do středu lžíci kysané smetany, lžičku kopru a ozdobíme nastrouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
RADA jak rychle oloupat čerstvá rajčata- na špičce rajčete uděláme křížek, dáme je v cedníku pod horkou vodu a stáhneme.
Do polévky jsem dala ještě rýži, která mi zbyla.
Kuchařka: Bibinka









