Rajská polévka „speciál“

63
- reklama -

Suroviny
2 litry

Rajčata(nebo plechovka loupaných)
cibule
tymián
bazalka
1 lžičku skořice
1 lžíce kopru
1 lžíce zakysané smetany
1 drůbeží vývar
1 stroužek česneku
2 hřebíčky
50 g strouhaného sýra
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme rajčata-syrová nakrájíme (plechovku jen vylijeme).

  2. Přidáme koření skořici, tymián, pepř, hřebíček, zamícháme a zalijeme drůbežím vývarem a vaříme. Můžeme rozmixovat, nebo přecedit.

  3. Zahustíme granulovanou jíškou, dochutíme cukrem, citronovou šťávou a bazalkou.

  4. Na talíři dáme do středu lžíci kysané smetany, lžičku kopru a ozdobíme nastrouhaným sýrem.

Poznámka od kuchařky

RADA jak rychle oloupat čerstvá rajčata- na špičce rajčete uděláme křížek, dáme je v cedníku pod horkou vodu a stáhneme.

Do polévky jsem dala ještě rýži, která mi zbyla.