
- reklama -
Suroviny
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 40 g Hladké mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2-3 Cibule (nadrobno krájená)
- špetka skořice
- 1 sklenice mléka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce kečupu – jemného
- dále dle chuti:
- 1 lžička Podravky
- 2 lžíce cukru
- Na noky:
- 2 vejce
- Sůl
- 2 lžíce polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme smažit dozlatova.
-
Poté přidáme 2-3 lžíce hladké mouky (podle množství oleje a cibulky) a mícháme.
-
Vytvoří se hmota, kterou zalejeme vodou (do 2/3 hrnce) a důkladně ji rozmícháme.
-
Jakmile směs přivedeme do varu, přidáme rajský protlak, kečup, mléko a dochutíme podravkou, cukrem, skořicí.
-
Nakonec přidáme lžíci másla.
-
Poté si připravíme směs na nočky. V hrníčku rozmícháme vejce se solí a moukou. Mouku dáme dostatečně tak, aby směs nebyla tekutá.
-
A poté pomocí lžičky děláme malé nočky a vmícháme do hotové polévky.
Kuchařka: lucie2211