Rajská polévka s cuketou, bylinkami a kapáním

68
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 italský rajčatový protlak (krabička Passata del Pomodoro 500 g)
1 středně velká cuketa (cca 400 – 500 g)
horká voda na dolití obsahu hrnce na 1,7 litru
několik lístků šalvěje
1 hrst bazalky pokrájené natě
1 hrst posekané natě zelené petrželky
1 hrst posekané jarní cibulky
pepř
sůl
případně kostka zeleninového vývaru
Kapání:
4 lžíce vody
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. 1 italský rajčatový protlak (krabička Passata del Pomodoro 500 g); 1 středně velká cuketa (cca 400–500 g); horká voda na dolití obsahu hrnce na 1,7 litru, několik lístků šalvěje, hrst pokrájené bazalkové natě, hrst posekané natě zelené petrželky a jarní cibulky; pepř, sůl, případně kostka zeleninového vývaru na dochucení.


    Zobrazit celý recept

  2. Kapání: do misky vlijeme 4 lžíce vody, přidáme 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky a 1 vejce. Do hrnce nalijeme asi 1 litr vody, přivedeme k varu, osolíme a přes hrubé síto do ní nastrouháme (nebo pomocí vařečky našprtáme) kapání z výše uvedených surovin, chvíli před tím smíchaných a promíchaných vidličkou.

  3. Uvedeme do varu, přilijeme celý obsah rajčatového protlaku, vsypeme na tenčí kolečka pokrájenou opranou cuketu, dolijeme do 1 a 3/4 litru vařící vodou a vaříme do změknutí cuket a uvaření kapání cca 3–5 minut.

  4. Pak do polévky nasypeme petrželku a bazalku a podáváme na stůl v miskách nebo talířích. Můžeme ozdobit smetanou ke šlehání 33% nebo zakysanou smetanou (16%).