
- reklama -
Suroviny
- 1 cibuli
- 1 salátovou okurku
- 1 konzervu loupaných rajčat, nebo větší rajčatový protlak
- 1 lžíci citronové šťávy
- 2 lžíce zakysané smetany
- čerstvá bazalka nebo sušená bazalka
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 zeleninový vývar kostka
- kousek jakékoliv uzeniny
- cukr na dochucení
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- rýže- nemusí být
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji dusíme cibuli a okurku nakrájené na proužky až zesklovatí. Dáme protlak,citronovou šťávu, bazalku dle chuti, sůl, pepř a dolijeme vodou na 2 litry a necháme vařit tak 5 minut.
-
Poté vhodíme na drobno nakrájený česnek, zeleninovou kostku, worcesterskou omáčku, zakysanou smetanu a cukr podle naší chuti.
-
Povaříme, vypneme a ozdobíme petrželkou a ještě malým množstvím bazalky. Kdo raději hladkou, může jí rozmixovat a eventuelně přidat rýži.
Poznámka od kuchařky
Chuť se může upravit ingrediencema jak nám přijde k chuti, někdo sladší, někdo kyselejší, někdo ostřejší ap.
Zdroj: nějaký časopis, upravila jsem a léta už jinou rajskou nedělám.
Kuchařka: Bibinka