- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 litr vody
- 140 g rajského protlaku
- 1 malá cibule
- 1 lžice hladké mouky
- 1 lžice másla
- 1 malý bobkový list
- špetka tymiánu
- 3 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 hřebíček
- sůl
- pažitka nebo petrželka
- 1 lžíce cukru (na dochucení)
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, ke které za stálého míchání přilejeme vodu.
-
Přidáme rajský protlak, celou cibuli, sůl a zbytek koření. Vaříme 15 minut.
-
Asi 5 minut před koncem přidávám polévkové těstoviny (zvířátka). Vyndáme cibuli a koření. Dochutíme solí, cukrem a přidáme pažitku nebo petrželku.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchařka snadno, lehce a zdravě
Kuchařka: Boubelinda