
Suroviny
4 – 6 porcí
- 2 rajské protlaky
- 2 lžíce cukru krystal
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- oříšek másla nebo trochu oleje
- 2 lžíce sladkého kečupu
- hladké mouka
- Plněné papriky:
- 6-8 čerstvých paprik
- 1/2 kg mletého masa
- malá cibulka
- 1 vejce
- lžička majoránky
- sůl
- pepř
- 150 g rýže
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso okořeníme, přidáme najemno nakrájenou cibulku, vejce a uvařenou rýži a vše smícháme.
-
Očistíme papriky a směsí je naplníme. Směs by měla pěkně držet, díky rýži nepotřebujeme na spojení žádnou mouku.
-
Do kastrolu dáme rozehřát máslo nebo olej a přidáme rajský protlak, kečup, cukr.
-
Promícháme a postupně přilijeme asi 1 l vody. Pořádně promícháme a přivedeme k varu.
-
Dáme nové koření a bobkový list. Potom vložíme papriky a vaříme asi 3/4 hodiny. Musíme občas promíchat, papriky se rády připalují.
-
Po uvaření vytáhneme papriky a omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Pak papriky vrátíme zpět do omáčky.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád sladší, přidá víc cukru. Záleží také na protlaku, jak je sladký nebo kyselý.