Suroviny
4 porce
- 500 ml rajčatového protlaku
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 5 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- citrónová kůra
- 2 lžičky cukru
- 1 dl octa
- skořice
- 500 g mletého vepřového masa
- 2 vajíčka
- pepř
- sůl
- paprika
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Cibulku oloupu, nakrájím nadrobno a zesklovatím na másle. Když začíná žloutnout, přidám spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, cukr a citronovou kůru, podusím a po chvíli mírně podliji.
-
Přidám koření a dusím, asi půl hodiny.
-
Potom zaliji rajčatovým protlakem a za stálého míchání povařím, postupně přilívám trošku vody.
-
Mezitím vezmu mleté maso a v míse ho promíchám s pepřem, solí a paprikou, nakonec přidám dvě vajíčka a strouhankou zahustím, aby se z toho daly vytvarovat větší kuličky.
-
Po půl hodině vaření do omáčky vhodím masové kuličky a za stálého míchaní vařím další půl hodinu.
-
Na dochucení omáčky použiji ocet, podle chuti každého. Mezitím jsem uvařil těstoviny a výborná rajská je na světě. 😉
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).