
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 30 g másla
- lžíce cukru
- lžíce hladké mouky
- rajský protlak
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- špetku tymiánu
- 3 hřebíčky
- lžička hořčice
- smetana dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibulku, pak přidáme cukr a svaříme na světlý karamel. Přidáme mouku, a vše zalijeme vývarem.
-
Přidáme koření a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rajský protlak, krátce povaříme, nakonec přidáme lžičku hořčice.
-
Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kdo se přece jen bojí karamelu, můžete ho zkusit takto:
Kuchařka: Hella









