Rajská omáčka s karamelem

193
- reklama -

Suroviny
4 porce

30 g másla
lžíce cukru
lžíce hladké mouky
rajský protlak
1 cibule
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
špetku tymiánu
3 hřebíčky
lžička hořčice
smetana dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibulku, pak přidáme cukr a svaříme na světlý karamel. Přidáme mouku, a vše zalijeme vývarem.

  2. Přidáme koření a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rajský protlak, krátce povaříme, nakonec přidáme lžičku hořčice.

  3. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Kdo se přece jen bojí karamelu, můžete ho zkusit takto:

http://www.toprecepty.cz/recept/14960-karamel-z-mi…