Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem

50
- reklama -

Suroviny

800 g hovězí přední plece
150 g rozpuštěného másla
1 velká cibule
1 l rajského protlaku
koření (hřebíček, badyán, nové koření, bobkový list)
celá skořice
kousek másla
cukr
sůl
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme doměkka, během vaření přiléváme vodu podle potřeby.


    Zobrazit celý recept

  2. Měkké maso vyndáme z vývaru, tekutinu slijeme. V kastrolu rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a pak do něj vmícháme rajský protlak.

  3. Omáčku dochutíme cukrem, skořicí a solí a chvíli povaříme, ke konci vaření zjemníme kouskem másla, který v ní necháme rozpustit.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s pokrájeným masem a knedlíkem 🙂