- reklama -
Suroviny
- vývar (hovězí, vepřový, masox)
- ——-
- Koření:
- bobkový list
- sůl
- celý pepř
- celé nové koření
- špetka tymiánu
- ——-
- protlak (nebo kečup)
- ocet (převařit!!)
- cukr
- ——-
- mouka na zahuštění
- ——-
- máslo
- smetana (vynikající je zakysaná)
Postup přípravy receptu
-
Uvedené koření povaříme s vývarem, poté přecedíme. Podle chuti přidáme protlak s kečupem a ochutíme octem a cukrem. Octem můžeme dochutit až na konci, ale musíme si ho nejdříve povařit v kastrůlku!
-
Pokud máme dobrý vývar, máslo není třeba přidávat, ale vynikající je zakysaná smetana. Nakonec omáčku zahustíme moukou. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od přítelovy babičky, jejíž rajskou oba milujeme…je to takové naše nej jídlo..:)
Kuchařka: ssimusshka