Rajská omáčka od babičky z Vysočiny

52
- reklama -

Suroviny

vývar (hovězí, vepřový, masox)
——-
Koření:
bobkový list
sůl
celý pepř
celé nové koření
špetka tymiánu
——-
protlak (nebo kečup)
ocet (převařit!!)
cukr
——-
mouka na zahuštění
——-
máslo
smetana (vynikající je zakysaná)

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené koření povaříme s vývarem, poté přecedíme. Podle chuti přidáme protlak s kečupem a ochutíme octem a cukrem. Octem můžeme dochutit až na konci, ale musíme si ho nejdříve povařit v kastrůlku!


    Zobrazit celý recept

  2. Pokud máme dobrý vývar, máslo není třeba přidávat, ale vynikající je zakysaná smetana. Nakonec omáčku zahustíme moukou. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od přítelovy babičky, jejíž rajskou oba milujeme…je to takové naše nej jídlo..:)