- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávky kapusty
- 3 rajčata
- 1 PL sádla nebo oleje
- 50 g debrecínské slaniny
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička hladké mouky
- ďábelské koření podle chuti (viz. odkaz v poznámce)
- nebo nasekaná chilli paprička
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
-
V pánvi rozpálíme tuk, přidáme slaninu a posléze i cibuli, kterou orestujeme dosklovata.
-
Česnek nožem rozmáčkneme, jemně nasekáme a přidáme k cibuli.
-
Zaprášíme moukou,chvíli prosmažíme, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, koření a sůl podle chuti a zalijeme cca 150ml vody.
-
Pod pokličkou dusíme za občasného míchání do poloměkka.
-
Na posledních asi 5 minut přihodíme na větší kostky nakrájená rajčata a dovaříme.Podáváme jak samotné, třeba jen s kouskem pečiva, tak jako přílohu k masu. My jsme měli jako doplněk „volské oko“ a taky to bylo moc dobré!:-)
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Danca