Rajčatový salát s majolkou/jogurtem a krevetami

75
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1 kg rajčat
3 jarní cibulky
250 g kabanosu
6 vajíček
200 g koktejlových krevet
sůl, pepř
250 ml Majolky®
125 ml bílého jogurtu bez laktózy
citron

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve propláchneme krevety pod tekoucí vodou. Následně vaříme ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Necháme vychladnout a pokapeme šťávou z citronu.

  2. Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím dáme uvařit vajíčka natvrdo. Dále nakrájíme cibulku. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky.

  3. A začneme vše postupně dávat na sebe do mísy, nejdřív dáme vrstvu rajčat, na to cibulku, vajíčka, kabanos a krevetky. Osolíme, opepříme a zase další vrstva a stále opakovat, dokud mísa není skoro plná.

  4. Zalijeme majolkou a bílým jogurtem a dáme do lednice, ve které to necháme 2 hodiny. Znovu vyndáme mísu, vše uvnitř pořádně promícháme a necháme zase chladit. Nejlepší je jíst ho druhý den.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/