
Suroviny
8 porcí
- 1 kg rajčat
- 3 jarní cibulky
- 250 g kabanosu
- 6 vajíček
- 200 g koktejlových krevet
- sůl, pepř
- 250 ml Majolky®
- 125 ml bílého jogurtu bez laktózy
- citron
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve propláchneme krevety pod tekoucí vodou. Následně vaříme ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Necháme vychladnout a pokapeme šťávou z citronu.
-
Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím dáme uvařit vajíčka natvrdo. Dále nakrájíme cibulku. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky.
-
A začneme vše postupně dávat na sebe do mísy, nejdřív dáme vrstvu rajčat, na to cibulku, vajíčka, kabanos a krevetky. Osolíme, opepříme a zase další vrstva a stále opakovat, dokud mísa není skoro plná.
-
Zalijeme majolkou a bílým jogurtem a dáme do lednice, ve které to necháme 2 hodiny. Znovu vyndáme mísu, vše uvnitř pořádně promícháme a necháme zase chladit. Nejlepší je jíst ho druhý den.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).