
Suroviny
1 porce
- 80 g cherry rajčátek
- 100 g bílého jogurtu (do 3% tuku)
- 50 g celozrnného pečiva
- balsamikový ocet
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- bazalka (nejlépe čerstvá)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cherry rajčátka na půlky. Do bílého jogurtu přidáme kapku octu a olivového oleje, špetku soli, pepř, lehce pokapeme citronovou šťávou a na jemno nakrájenou bazalku, nakonec vše promícháme.
-
Jogurt smícháme s rajčátky a ozdobíme lístky bazalky. Salát můžeme podávat s pečivem nebo k hlavnímu jídlu.
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci):
Energetická hodnota: 1078 kJ
Bílkoviny: 9,8 g
Sacharidy: 36 g
Tuky: 8,2 g
Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.









