Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá

48
- reklama -

Suroviny

5 velkých rajčat
(nebo konzerva loupaných)
1 menší cibule
100 g kabanosu (nemusí být)
2-3 stroužky česneku
1 plná lžíce čerstvé bazalky
(nebo lžička sušené)
1 lžíce olivového oleje nebo jiného
těstoviny
cukr dle potřeby
voda a sůl na uvaření
těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu – my měli Penne – a uchováváme je v teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Rajčata na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a asi po minutce je slijeme. Rajčata oloupeme a slupky vyhodíme.

  3. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme hodně drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak vložíme na proužky nakrájený kabanos, na plátky na krájený česnek, vše restujeme, (cibule musí zůstat sklovitá), přidáme oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (zbavená „bubáků“), osolíme a za občasného míchání necháme svařit do zhoustnutí, (až za vařečkou zůstává „cestička“).

  4. Poté do směsi vložíme nakrájenou bazalku, dle potřeby dosolíme, případně lehce dosladíme a přidáme uvařené těstoviny. Vše opatrně promícháme a ihned podáváme. Na vrchu můžeme posypat strouhaným sýrem.

Poznámka od kuchařky

Je to poměrně rychlé a velmi dobré jídlo, které právě teď, když je na zahradě tolik rajčat, rádi se synem vaříme. Chutná nám dospělým i dětem a vždy se s ním pěkně nacpeme ;-).

Není to žádné extra jídlo na ingredience, ale je moc chutné :-p.