- reklama -
Suroviny
- kousek sádla
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- 3 ks kuřecích prsou
- 200 ml rajčatového protlaku
- 1 malá plechovka tuňáka
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené bazalky
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky mleté kurkumy
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Do pánve dáme rozpustit sádlo. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
-
Česnek spolu s cibulí dáme do pánve a necháme lehce zpěnit, přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky a necháme mírně podusit.
-
Přidáme rajčatový protlak, tuňáka, sušený tymián, bazalku, můžeme dolít trochu vody, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak postupně přidáme smetanu, opět promícháme a necháme ještě projít varem.
-
Omáčku dochutíme kurkumou (i pro barvu), solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem malinko improvizovala, ale dnešní oběd se povedl na jedničku. Jídlo jsem podávala s penne těstovinami.
Kuchařka: MiskaM