Rajčatovo – smetanová omáčka s kuřecím masem a tuňákem

49
- reklama -

Suroviny

kousek sádla
5 stroužků česneku
1 cibule
3 ks kuřecích prsou
200 ml rajčatového protlaku
1 malá plechovka tuňáka
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušené bazalky
150 ml smetany ke šlehání
2 lžičky mleté kurkumy
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme rozpustit sádlo. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Česnek spolu s cibulí dáme do pánve a necháme lehce zpěnit, přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky a necháme mírně podusit.

  3. Přidáme rajčatový protlak, tuňáka, sušený tymián, bazalku, můžeme dolít trochu vody, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak postupně přidáme smetanu, opět promícháme a necháme ještě projít varem.

  4. Omáčku dochutíme kurkumou (i pro barvu), solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem malinko improvizovala, ale dnešní oběd se povedl na jedničku. Jídlo jsem podávala s penne těstovinami.