- reklama -
Suroviny
2-3 litry
- 200 g mletého vepřového masa
- 6 cherry rajčátek (mohou se dát 3 normální)
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 větší cibule
- 3 i více stroužků česneku
- 1 větší mrkev
- 1 celer
- 3 bobkové listy
- 2 lžíce sušené bazalky
- 1 lžička Worcesteru
- 1 lžíce cukru
- pepř
- olivový olej
- kuřecí vývar (může být v kostce)
- 2 lžíce rajčatového protlaku (může být celý)
- sůl
- 100 ml smetany (nemusí být)
- 1 lžíce másla
- 2 malé hrsti kuskusu (jak kdo chce polévku hustou)
- pažitku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do růžova, pak přidáme pokrájenou mrkev s paprikama, rajčatama a rozdrobené maso, necháme ho také osmažit a zalijeme vývarem.
-
Když se polévka začne vařit přidáme ještě koření-pepř, bobkové listy, bazalku, osolíme, dáme worcester, rajčatový protlak, stonky celeru, necháme vařit do doby, než se všechno rozvaří a uvaří, pak už jen dochutíme.
-
Když chceme polévku jemnější přidáme smetanu (já nedávala), polévku vypneme, vhodíme pažitku a kuskus-necháme zakrytou stát, aby nám kuskus změkl, občas promícháme. Můžeme přidat máslo na zjemnění (dala jsem), pokud nepoužijeme smetanu!
Poznámka od kuchařky
Polévka je opravdu výborná, má chuťově šmrnc a stojí za vyzkoušení! Je to má dávná improvizace.
Kuchařka: Bibinka