Rajčatovo-papriková polévka s mletým masem

36
- reklama -

Suroviny
2-3 litry

200 g mletého vepřového masa
6 cherry rajčátek (mohou se dát 3 normální)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 větší cibule
3 i více stroužků česneku
1 větší mrkev
1 celer
3 bobkové listy
2 lžíce sušené bazalky
1 lžička Worcesteru
1 lžíce cukru
pepř
olivový olej
kuřecí vývar (může být v kostce)
2 lžíce rajčatového protlaku (může být celý)
sůl
100 ml smetany (nemusí být)
1 lžíce másla
2 malé hrsti kuskusu (jak kdo chce polévku hustou)
pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do růžova, pak přidáme pokrájenou mrkev s paprikama, rajčatama a rozdrobené maso, necháme ho také osmažit a zalijeme vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Když se polévka začne vařit přidáme ještě koření-pepř, bobkové listy, bazalku, osolíme, dáme worcester, rajčatový protlak, stonky celeru, necháme vařit do doby, než se všechno rozvaří a uvaří, pak už jen dochutíme.

  3. Když chceme polévku jemnější přidáme smetanu (já nedávala), polévku vypneme, vhodíme pažitku a kuskus-necháme zakrytou stát, aby nám kuskus změkl, občas promícháme. Můžeme přidat máslo na zjemnění (dala jsem), pokud nepoužijeme smetanu!

Poznámka od kuchařky

Polévka je opravdu výborná, má chuťově šmrnc a stojí za vyzkoušení! Je to má dávná improvizace.