- reklama -
Suroviny
- 700 g mletého vepřového masa
- 1 menší cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 300 – 400 ml rajčatové omáčce pomodoro
- 125 ml kuřecího vývaru
- 1 ČL worcesterove omáčky
- 1 ČL sójové omáčky
- 1 ČL sušené bazalky
- 2 ČL oregana
- 1 ČL sušeného česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- nastříhaná pažitka ( asi tak hrst)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji. Přidáme k ní mleté maso, lehce ho osmahneme, k masu přidáme papriky, které jsme umyli a očistili od semínek a nakrájeli na malé kostičky. To vše promícháme a necháme trochu restovat.
-
K masu přidáme rajčatový protlak promícháme, přidáme tekuté přísady, oregano, bazalku, česnek a nastříhanou pažitku, zalijeme vývarem a necháme chvílí podusit.
-
Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Omáčka je vhodná na jakékoliv těstoviny. Při dušení, když by se vám omáčka zdála moc hustá, můžete dolít trochu vody, ale opatrně s tou vodou.
Kuchařka: MiskaM