Rajčatovo-papriková omáčka na těstoviny po mém

133
- reklama -

Suroviny

700 g mletého vepřového masa
1 menší cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
300 – 400 ml rajčatové omáčce pomodoro
125 ml kuřecího vývaru
1 ČL worcesterove omáčky
1 ČL sójové omáčky
1 ČL sušené bazalky
2 ČL oregana
1 ČL sušeného česneku
sůl
mletý černý pepř
nastříhaná pažitka ( asi tak hrst)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji. Přidáme k ní mleté maso, lehce ho osmahneme, k masu přidáme papriky, které jsme umyli a očistili od semínek a nakrájeli na malé kostičky. To vše promícháme a necháme trochu restovat.


    Zobrazit celý recept

  2. K masu přidáme rajčatový protlak promícháme, přidáme tekuté přísady, oregano, bazalku, česnek a nastříhanou pažitku, zalijeme vývarem a necháme chvílí podusit.

  3. Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Omáčka je vhodná na jakékoliv těstoviny. Při dušení, když by se vám omáčka zdála moc hustá, můžete dolít trochu vody, ale opatrně s tou vodou.