
Suroviny
- 1 lilek
- 300 g kuřecí prsíčka bez kůže
- 250 g rajčátek
- 1 hrnek rýže (250 ml)
- tvrdý sýr na postrouhání
- pepř a bylinková sůl
- asi 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli (větší kousky) a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso (jen libové bez kůžičky). Přiklopíme a podusíme pár minut.
-
Mezitím si pokrájíme rajčata na čtvrtky, přidáme k masu a počkáme, až rajčata pustí šťávu. Přihodíme na kostky nakrájený lilek a osolíme a opepříme.
-
Pak přidáme propláchnutou rýži, pořádně promícháme a zalijeme vařící vodou, aby byla tak 1cm nad rýži. Přiklopíme poklicí a dusíme asi 20 minut a občas zamícháme.
-
Pokud vaříme v běžném hrnci, mícháme často, jinak se to má tendenci připálit. Stačí, aby se to jen mírně dusilo. Na konci vaření by měla být voda vsáknutá do rýže a mělo by to mít konzistenci jako rozvařenější rizoto.
-
Když už máme uvařeno, přimícháme rozdrcený česnek podle chuti a můžeme ještě dochutit bazalkou nebo podobnou bylinkou ( já použila bylinkovou sůl ). Na talíři posypeme parmazánem, nebo eidamem a zbaštíme.