Suroviny
- 1/2 toustového chleba
- cca 4 pevná vyzrálá rajčata
- strouhaný sýr (mozzarella, Gouda)
- olivový olej
- bazalka
- Bylinkové máslo:
- 250 g másla
- 2-4 stroužky česneku
- bazalka, pažitka, libeček
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na plátky. Lehce je osolíme a potřeme je olivovým olejem, smíchaným s drobně nasekanou bazalkou.
-
Krajíčky chleba lehce potřeme bylinkovým máslem a dáme do vyhřáté trouby lehounce zapéct. Pár minut, jen aby okoraly.
-
Vytáhneme je z trouby, posypeme trochou sýru a obložíme rajčaty, cca 3 kolečka na krajíček. Opět posypeme trochou sýru a dáme dopéct na cca 10 minut.
-
Bylinkové máslo připravuji předem a mám v lednici. Je výborné na ryby nebo grilované maso. Připravíme ho z kostky změklého másla, nasekaných bylinek (cca 2 hrsti), česneku a soli.
-
Máslo utřeme, promícháme a dochutíme. Vytvarujeme váleček a zabalíme do potravinové folie. Uchováváme v lednici.
-
Pokud nebudeme máslo dělat dopředu, tak na tousty stačí plná lžíce změklého másla, jeden utřený česnek, bylinky a sůl podle chuti.