
Suroviny
- zralá rajčata
- česnek
- feferonka
- bazalka
- oregano
Postup přípravy receptu
-
Zralá rajčata omyjeme, odstopkujeme, nakrájíme na čtvrtiny a rozmixujeme. Můžeme ochutit podle sebe bylinkami, česnekem, chilli papričkou.
-
Vzniklou rajčatovou kaši nalijeme na foliové misky do sušičky a necháme při nejvyšším výkonu sušit, až se placka láme.
-
Nalámeme na menší kousky a uchováváme v dobře uzavřené nádobě. Konzumujeme samotné namísto brambůrků, můžeme ale podávat i např. s tvarohovou pomazánkou.
Poznámka od kuchařky
Nevěděla jsem, co s posledními sklizenými rajčaty, většinou to byla malá žlutá nebo cherry a nechtělo se mi je krájet, tak jsem zaexperimentovala :-). Část hotových chipsů jsem naložila do oleje, stejně jako se nakládají klasická sušená rajčata, tak uvidím, co to udělá…;-)
Nemám foliové misky do sušičky, takže jsem si pomohla pečícím papírem vystřiženým podle sušícího plata.Povedlo se a navíc papír nemusíte vymazávat olejem, jak je to potřeba u misek.