![Rajčatové bílé fazole s parmazánovou polentou_5ff957aac2070.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rajcatove-bile-fazole-s-parmazanovou-polentou_5ff957aab148e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g uvařených bílých fazolí
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku (třeného)
- sůl
- pepř
- chilli paprička popřípadě chilli koření dle chuti
- 1 lžíce italských sušených bylinek
- hrst strouhaného parmazánu
- 2 lžíce čerstvé bazalky nasekané
- 200 g polenty
- 800 ml vody
- sůl
- 50 g nastrouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme rajčata z plechovky, protlak, fazole a necháme pár minut prohřát, poté přidáme koření a česnek a asi 10 minut vaříme, ke konci vmícháme parmazán s bazalkou.
-
Polentu uvaříme podle návodu a zamícháme do ní nastrouhaný parmazán.
Kuchařka: aadulka