Rajčatová polévka s těstovinami

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

– 700 g rajčat
– olivový olej
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1 červená paprika
– 1/4 hrnku rajčatového protlaku nebo 1/2 hrnku konzervovaných krájených rajčat
– litr zeleninového vývaru (může být z kostky)
– lžička cukru
– dle chuti sůl
– pepř
– bazalka (čerstvá nebo sušená)
těstoviny (conchiglie, penne, orecchiette nebo farfalle)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme (cca 10 minut) na jemno nakrájenou cibuli, papriku a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nakrájená oloupaná rajčata (nejlépe oloupat po ponoření do horké vody) a podusíme 5-10 minut).


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme protlak nebo konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme, chvíli mícháme, poté zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou 10-15 minut.

  3. Na závěr přidáme těstoviny a dochutíme bazalkou, pár lístky můžeme dozdobit.

Poznámka od kuchařky

Před přidáním bazalky a těstovin je dobré všechno rozmixovat, ale v žádném případě to není nutné.