- reklama -
Suroviny
4 porce
- – 700 g rajčat
- – olivový olej
- – 1 cibule
- – 1 stroužek česneku
- – 1 červená paprika
- – 1/4 hrnku rajčatového protlaku nebo 1/2 hrnku konzervovaných krájených rajčat
- – litr zeleninového vývaru (může být z kostky)
- – lžička cukru
- – dle chuti sůl
- – pepř
- – bazalka (čerstvá nebo sušená)
- těstoviny (conchiglie, penne, orecchiette nebo farfalle)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme (cca 10 minut) na jemno nakrájenou cibuli, papriku a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nakrájená oloupaná rajčata (nejlépe oloupat po ponoření do horké vody) a podusíme 5-10 minut).
-
Přidáme protlak nebo konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme, chvíli mícháme, poté zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou 10-15 minut.
-
Na závěr přidáme těstoviny a dochutíme bazalkou, pár lístky můžeme dozdobit.
Poznámka od kuchařky
Před přidáním bazalky a těstovin je dobré všechno rozmixovat, ale v žádném případě to není nutné.
Kuchařka: LucyAsh