
- reklama -
Suroviny
- 10 středních rajčat
- 100 g pohankových vloček
- 1 menší batát
- 1 menší cuketa
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- půl lžičky oregána
- lžíce olivového oleje
- na dochucení hotové polévky jsem použila čerstvou bazalku a ricottu
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejme olej, přidáme najemno nakrájenou cibulku, rajčata, cuketu, batát. Osolíme, opepříme, přidáme oregáno a základ cca 5 minut restujeme.
-
Přisypeme pohankové vločky, promícháme a zalijeme teplou vodou (případně zeleninovým vývarem pokud máme).
-
Vaříme 30 minut a poté rozmixujeme.
-
Do talíře s horkou polévkou si můžeme dát ricottu a posypat nasekanou bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: veronicaskitchencz









