- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 PL (30 g) másla
- 1 cibule, nakrájená na jemno
- 3 stroužky česneku, utřené
- 2 konzervy (800 g) krájených rajčat
- 1/4 ČL jedlé sody
- 1 PL sušené petržele
- 1 bobkový list
- 1/2-3/4 ČL soli
- 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
- 1 PL čerstvé nebo 1 ČL sušené bazalky
- 1 PL medu
- 1/2 hrnku (125 ml) mléka nebo vody na zředění (podle chuti)
- kysaná smetana
- parmazán
- bazalka
- petržel na ozdobu (volitelné)
Postup přípravy receptu
-
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět, do měkka.
Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu.
Vmícháme rajčata, jedlou sodu, petrželku, bobkový list, sůl a pepř. -
Přikryjeme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Odkryjeme a vaříme dalších 10 minut.
-
Odstraníme z plotny a vmícháme bazalku a med.
Přidáme mléko (nebo vodu), abychom dosáhli požadované hustoty.
Dochutíme solí a pepřem, případně dalších podle chuti. -
Před podáváním vyndáme bobkový list.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným parmazánem, bazalkou.
Výborně se k ní hodí třeba sýrový toast z bílého chleba nebo česneková bageta.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Kuchařka: chute-sveta.cz