![Rajčatová polévka s krůtím masem_5ff76c314a6da.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rajcatova-polevka-s-krutim-masem_5ff76c31398b9.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- olivový olej
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- krůtí maso dle potřeby
- hrst lístků bazalky
- zakysaná smetana
- sýrové tousty k podávání (nebo pečivo, které preferujete, my máme rádi domácí chléb)
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte cibuli a stroužky česneku nasekané najemno.
-
Přidejte krájená loupaná rajčata (i z plechovky), zeleninový vývar, bobkový list a nakrájenou mrkev,
-
Osolte, opepřete a vařte 15 minut.
-
Vyndejte bobkový list a polévku promixujte.
-
Vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky.
-
Krůtí maso omyjte, nakrájejte na kostičky a nechte na olivovém oleji podusit. Přidejte k polévce.
-
Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a se sýrovými tousty.
Kuchařka: Lenicka ART