- reklama -
Suroviny
- 1 cibule
- olej
- 3 velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- plechovka krájených rajčat
- sůl, pepř
- domácí vývar nebo vývar z kostky
- smetana 12%
- balsamico nebo jiný ocet
- čerstvá nebo sušená bazalka
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmažíme na trošce oleje dozlatova.
-
Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a chvíli mícháme, až pustí šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, rajčata z plechovky, zalijeme vývarem cca 250 – 350 ml a přilijeme ještě dle potřeby horkou vodu. Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.
-
Polévku odstavíme z plotny a tyčovým mixerem promixujeme v jemný krém. Zjemníme smetanou, přidáme balsamico, dle chuti cukr a čerstvou bazalku.
Poznámka od kuchařky
Pokud použijeme bazalku sušenou, dáme jí vařit hned do základu polévky.
Kuchařka: amarcha