- reklama -
Suroviny
- 2 kg rajčat
- 3/4 kg paprik
- 3 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 4 kuličky celého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Očištěná rajčata, papriky nakrájíme na menší kostičky, cibuli a česnek oloupeme a též nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky a vložíme do širokého kastrolu, přidáme koření, ocet, cukr a sůl a za občasného zamíchání pomalu dusíme do zhoustnutí.
-
Poté vyjmeme koření a omáčku nalijeme do skleniček. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C.
Kuchařka: MiskaM