Rajčatová omáčka na špagety

68
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1,5 kg rajčat
1 velká cibule
4 stroužky česneku
250 g kvalitní slaniny, ideálně italské pancetty
sůl
pepř
olivový olej
čerstvá bazalka
sušen chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte na větší kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na kostičky nakrájejte také slaninu a cibuli a česnek rozdrťte plochou nože a nasekejte na kousky.

  3. Ve velkém hrnci opečte lehce slaninu, přidejte olivový olej, nemusíte s ním šetřit a společně se slaninou osmažte cibuli a česnek. Míchejte, aby se vám nepřipálila.

  4. Do směsi slaniny a cibule přidejte rajčata a nechte dusit na mírném ohni minimálně hodinu, klidně i déle, tak aby se zredukovala tekutina v omáčce.

  5. Hotovou omáčku lehce osolte a opepřete, můžete přidat i sušené chilli a těsně před podáváním bohatě posypte bazalkou.

  6. Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každý kousek by měl být omáčkou obalený. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.