- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1,5 kg rajčat
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 g kvalitní slaniny, ideálně italské pancetty
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sušen chilli vločky
Postup přípravy receptu
-
Rajčata oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
-
Na kostičky nakrájejte také slaninu a cibuli a česnek rozdrťte plochou nože a nasekejte na kousky.
-
Ve velkém hrnci opečte lehce slaninu, přidejte olivový olej, nemusíte s ním šetřit a společně se slaninou osmažte cibuli a česnek. Míchejte, aby se vám nepřipálila.
-
Do směsi slaniny a cibule přidejte rajčata a nechte dusit na mírném ohni minimálně hodinu, klidně i déle, tak aby se zredukovala tekutina v omáčce.
-
Hotovou omáčku lehce osolte a opepřete, můžete přidat i sušené chilli a těsně před podáváním bohatě posypte bazalkou.
-
Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každý kousek by měl být omáčkou obalený. Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Kuchařka: Simply Food