Rajčátková pětiminutovka z mikrovlnky

39
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 větší tvrdá rajčata
2 stroužky česneku
1/2 cibule
1 vrchovatá PL nasekané pažitky
1 PL neochuceného pomazánkového másla
3 PL nastrouhaného tvrdého sýra
1 KL sušené bazalky
1 KL sojové omáčky
trošku soli
trošku mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata opláchneme, seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme vnitřky, které v ruce rozmačkáme a dáme do zapékací misky. Oloupanou půlku cibule nakrájíme na jemné půlměsíčky, seříznuté vršky rajčat nakrájíme na velice droboučké kousíčky a společně s cibulí přidáme do misky k rajčátkové dužině.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs maličko osolíme, opepříme, přidáme bazalku, sojovou omáčku a promícháme.

  3. Ve druhé misce si rozmícháme pomazánkové máslo s tvrdým sýrem nastrouhaným na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou pažitku, vše pořádně promícháme a naplníme přichystané rajčátka.

  4. Ty vložíme do připravené směsky v zapékací misce, kterou dáme do MT, přikryjeme poklopem a necháme 3 minuty na plný výkon vlnit – já mám 700W. Po 3 minutách necháme ještě v zavřené MT dojít 2minuty.

  5. Podáváme třeba se šťouchaným bramborem, posypané pažitkou, nebo jinou zelenou bylinkou.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem byla doma sama a nechtělo se mi nic moc vařit.Dostala jsem plnou mísu krásných rajčat,sýr i další suroviny byly po ruce a od nápadu na príma jídlo nebylo daleko.Kdyby někdo chtěl přírodní šťávu trošku zahustit,přelijte po dovlnění z mísy do menšího kastrůlku,v troše vody rozmíchejte 1/2KL solamylu,přilijte do vařící šťávy a nechejte minutku provařit.