Suroviny
1 porce
- 3 větší tvrdá rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 1 vrchovatá PL nasekané pažitky
- 1 PL neochuceného pomazánkového másla
- 3 PL nastrouhaného tvrdého sýra
- 1 KL sušené bazalky
- 1 KL sojové omáčky
- trošku soli
- trošku mletého pepře
Postup přípravy receptu
-
Rajčata opláchneme, seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme vnitřky, které v ruce rozmačkáme a dáme do zapékací misky. Oloupanou půlku cibule nakrájíme na jemné půlměsíčky, seříznuté vršky rajčat nakrájíme na velice droboučké kousíčky a společně s cibulí přidáme do misky k rajčátkové dužině.
-
Směs maličko osolíme, opepříme, přidáme bazalku, sojovou omáčku a promícháme.
-
Ve druhé misce si rozmícháme pomazánkové máslo s tvrdým sýrem nastrouhaným na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou pažitku, vše pořádně promícháme a naplníme přichystané rajčátka.
-
Ty vložíme do připravené směsky v zapékací misce, kterou dáme do MT, přikryjeme poklopem a necháme 3 minuty na plný výkon vlnit – já mám 700W. Po 3 minutách necháme ještě v zavřené MT dojít 2minuty.
-
Podáváme třeba se šťouchaným bramborem, posypané pažitkou, nebo jinou zelenou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem byla doma sama a nechtělo se mi nic moc vařit.Dostala jsem plnou mísu krásných rajčat,sýr i další suroviny byly po ruce a od nápadu na príma jídlo nebylo daleko.Kdyby někdo chtěl přírodní šťávu trošku zahustit,přelijte po dovlnění z mísy do menšího kastrůlku,v troše vody rozmíchejte 1/2KL solamylu,přilijte do vařící šťávy a nechejte minutku provařit.