- reklama -
Suroviny
- pevná rajčata (podle velikosti pekáčku)
- vejce (podle počtu osob)
- česnek
- jarní cibulka
- strouhaná Niva a Gouda
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na hrubší kolečka, česnek nasekáme na drobno a cibulku na kousky. Pekáček vytřeme máslem a uložíme 1-2 vrstvy rajčat.
-
Osolíme je, opepříme a posypeme nasekaným česnekem a bazalkou. Na to vyklepneme vejce (já jsem použila kolečko od papriky).
-
Dáme do vyhřáté trouby na 190-200 st. Pekáček raději na chvíli přikryjeme alobalem, aby se vejce nepřipekla.
-
Pečeme cca 10 minut a posypeme oběma sýry. Dopečeme už jen krátce do rozpečení sýru a ztuhnutí vajec.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlé letní jídlo, zvláště teď, kdy je všude plno rajčat. Rajčata pustí šťávu, která je ochucena česnekem a výborná k namáčení bagetky.
Kuchařka: mika59