
- reklama -
Suroviny
8 sklenic ,,sedmiček“
- 4 kg zralých tvrdých rajčat
- cukr
- sůl
- ocet
- celé nové koření
- celý pepř
- sušený tymián
- bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic.
-
Do každé skelnice dáme 1 PL cukru, 1/2 ČL soli, 1 PL octa, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu.
-
To vše zalejeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když dáte vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na spodek sklenice pod rajčata.
-
Sterilujeme 25 minut na 85°C.
-
Použití: Základ pro přípravu polévek a omáček nebo podklad pro některé úpravy masa.
Poznámka od kuchařky
ČL-čajová lžička, PL-polévková lžíce
Kuchařka: Iness