Rajčata v kořeněném nálevu

54
- reklama -

Suroviny
8 sklenic ,,sedmiček“

4 kg zralých tvrdých rajčat
cukr
sůl
ocet
celé nové koření
celý pepř
sušený tymián
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic.

  2. Do každé skelnice dáme 1 PL cukru, 1/2 ČL soli, 1 PL octa, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu.

  3. To vše zalejeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když dáte vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na spodek sklenice pod rajčata.

  4. Sterilujeme 25 minut na 85°C.

  5. Použití: Základ pro přípravu polévek a omáček nebo podklad pro některé úpravy masa.

Poznámka od kuchařky

ČL-čajová lžička, PL-polévková lžíce