Rajčata s cizrnovým salátem

32
- reklama -

Suroviny

5 středně velkých zralých, ale pevných rajčat
1,5 hrsti jemně pokrájeného pórku
6 lžic konzervované cizrny
1 velký prolisovaný stroužek česneku
6 lžic kysané smetany (s více procenty tuku)
sůl
čerstvě mletý pepř
4 lžíce strouhanýh vlašských ořechů
citronová šťáva
snítky oregána
kdo má rád ostré, přidá na špičku lžičky červené kari pasty

Postup přípravy receptu

  1. Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem.

  3. Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou. Úplně nakonec vmíchejte okapanou cizrnu.

  4. Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise