- reklama -
Suroviny
- 5 středně velkých zralých, ale pevných rajčat
- 1,5 hrsti jemně pokrájeného pórku
- 6 lžic konzervované cizrny
- 1 velký prolisovaný stroužek česneku
- 6 lžic kysané smetany (s více procenty tuku)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce strouhanýh vlašských ořechů
- citronová šťáva
- snítky oregána
- kdo má rád ostré, přidá na špičku lžičky červené kari pasty
Postup přípravy receptu
-
Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu.
-
V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem.
-
Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou. Úplně nakonec vmíchejte okapanou cizrnu.
-
Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise
Kuchařka: danielle72