
- reklama -
Suroviny
- 400 g růžičkové kapusty
- 500 g brambor
- 100 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 200 ml smetany
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce suchého vermutu
- 1 žloutek
- pepř
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájame slaninu na kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a opražíme. Vložíme na kocky nakrájané zemiaky a očistený kel, osolíme, zalejeme vývarom a zakryté dusíme cca 15 minút.
-
Na masle krátko opražíme múku, zalejeme smotanou a rozvaríme. Pridáme k zelenine a spolu 10 minút na slabom plameni povaríme.
-
Za stáleho miešania vlejeme citrónovú šťavu a vermut, pridáme korenie, cukor a ak treba, dosolíme.
-
Žĺtok rozmiešame v troche omáčky, ktorú odoberieme z hrnca, a vlejeme späť do omáčky. Premiešame.
-
Pred podávaním na tanieri posypeme sekanou pažitkou.
Podávame samostatne s chlebom alebo s na masle opečenou rybou.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z novín.
Kuchařka: tejaja