Rafaello řezy s pařížskou šlehačkou

56
- reklama -

Suroviny
plech

350 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
1,5 prášku do pečiva
260 g cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
2 dcl oleje
3,5 dcl mléka
1 čokoláda
——–
Na posypání:
25 dkg kokosu
5 lžic cukru
——–
Pařížská šlehačka:
2 smetany na šlehání
50 g cukru
40 g kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si prosejeme mouku s práškem do pečiva, cukry, vejce, olej a mléko.

  2. Přidáme nalámanou čokoládu na kousky.

  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme směsí kokosu a cukru.

  4. Dáme do trouby vyhřáté na cca 180°C a pečeme cca 20 minut, záleží na troubě.

  5. Po vytažení z trouby přelijeme pařížskou šlehačkou.

  6. Pařížská šlehačka: Smetany s cukrem a kakaem přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Můžeme si jí udělat dopředu.

Poznámka od kuchařky

Je to taková moje jiná varianta standartních kokosových řezů. 🙂