- reklama -
Suroviny
- Brambory vařené ve slupce
- směs lesních hub
- voňavý uzený bůček
- cibule
- vejce
- mléko
- petrželka
- libeček
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bůček vyškvaříme na pánvi, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
-
Poté přidáme pokrájené houby, sůl a dusíme skoro do měkka.
-
Brambory nakrájíme na větší kostky, rozložíme do zapékací misky, přimícháme houbovou směs a nasekaně bylinky.
-
Promícháme a dáme péci.
-
Asi 10 min před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a solí.
-
Poklademe pár hoblinkami másla, aby vejce nebyla suchá.
-
Dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Chodím na houby ke zřícenině hradu Radyně, který založil pán modré krve Radouš, tak mě napadlo pojmenovat pokrm po něm 🙂
Tento pokrm se dost špatně fotí, aby vypadalo jídlo nějak přitažlivě, tak se předem omlouvám za nepříliš povedená fota.
Kuchařka: 1974andrea