Radoušovy houbové brambory

47
- reklama -

Suroviny

Brambory vařené ve slupce
směs lesních hub
voňavý uzený bůček
cibule
vejce
mléko
petrželka
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vyškvaříme na pánvi, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme pokrájené houby, sůl a dusíme skoro do měkka.

  3. Brambory nakrájíme na větší kostky, rozložíme do zapékací misky, přimícháme houbovou směs a nasekaně bylinky.

  4. Promícháme a dáme péci.

  5. Asi 10 min před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a solí.

  6. Poklademe pár hoblinkami másla, aby vejce nebyla suchá.

  7. Dopečeme.

Poznámka od kuchařky

Chodím na houby ke zřícenině hradu Radyně, který založil pán modré krve Radouš, tak mě napadlo pojmenovat pokrm po něm 🙂

Tento pokrm se dost špatně fotí, aby vypadalo jídlo nějak přitažlivě, tak se předem omlouvám za nepříliš povedená fota.