Radoušova bramboráková buchta

94
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg brambor – nejlépe typ A
1 celé vejce
4 vrchovaté PL hrubé mouky
mletý pepř
sůl
1 ČL sušeného česneku
cca 4 cm čerstvé feferonky
majoránka
200 g pasty Sauce Tradicional HEINZ
1,5 nožičky Tokajské klobásy
100 g sýra Montana
černé olivy bez pecek
2 střední cibule
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev).

  2. Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce, mouku, sůl, majoránku, pepř a sušený česnek a na malé kousky nakrájemnou feferonku.

  3. Promícháme a zapneme troubu na 190°C.

  4. Připravíme si velký plech, vysteleme ho pečicím papírem a lžící klademe těsto do obdélníku přes celou plochu do výšky 2 cm.

  5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Vyjmeme z trouby a celou plochu důkladně potřeme pastou, poklademe půlkolečky klobásy, sýrem nakrájeným na kousky a černými olivami, překrojenými napůl.

  6. Nakonec to celé poklademe kroužky cibule a posypeme tymiánem. Opět vrátíme do trouby, přidám větrník a zapékám ještě 20 minut. Je to dobré k vínu, k pivu i druhý den ohřáté v MV troubě.

Poznámka od kuchařky

Námět mi dala před 2 roky kolegyně. Celé jsem si to časem přizpůsobila v duchu pokus, omyl. Na toto téma (bramborák) existuje celá řada receptů, tak tenhle je můj a na Top první. Radoušova proto, že se dle pověsti, zde vyskytoval rytíř s tímto jménem.