Radouňský flamendr

114
- reklama -

Suroviny
3 porce

600 g vepřové kýty
3 střední cibule
1/2 ks paprika červená
1/2 paprika zelená (popř. žlutá nebo bílá)
1 lahůdková cibulka
1 lžíce worcesteru
2-3 lžíce dobrého jemného kečupu
kousek křen
Feferonky (nemusí být)
čerstvě namletý pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky, prosolíme ho, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím si nakrájíme cibule na kolečka, papriky na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na drobno.

  3. Na pánvi opečeme zprudka na rozpáleném oleji maso, pak přidáme cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby až bude cibule sklovitá. Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody (ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Flamendr je hodně pikantní, my nemáme moc rádi ostrá jídla, tak ho dělám bez feferonky.

Recept mírně i s názvem pozměněný a inspiroval mě recept od hlasatelky Mileny Vostřákové(Letenský flamendr).