
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 600 g vepřové kýty
- 3 střední cibule
- 1/2 ks paprika červená
- 1/2 paprika zelená (popř. žlutá nebo bílá)
- 1 lahůdková cibulka
- 1 lžíce worcesteru
- 2-3 lžíce dobrého jemného kečupu
- kousek křen
- Feferonky (nemusí být)
- čerstvě namletý pepř
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na proužky, prosolíme ho, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout.
-
Zatím si nakrájíme cibule na kolečka, papriky na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na drobno.
-
Na pánvi opečeme zprudka na rozpáleném oleji maso, pak přidáme cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby až bude cibule sklovitá. Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody (ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Flamendr je hodně pikantní, my nemáme moc rádi ostrá jídla, tak ho dělám bez feferonky.
Recept mírně i s názvem pozměněný a inspiroval mě recept od hlasatelky Mileny Vostřákové(Letenský flamendr).
Kuchařka: Bibinka