Rádin králík

50
- reklama -

Suroviny
5 porcí

5 králičích stehen nebo 1 celý na porce
2 lžíce Krenexu
3 lžíce krémžské hořčice
2 cibule
4 stroužky česneku
cca 15 dkg špeku
10 dkg točeného salámu
1/2 konzervy sterilovaných žampionů
1 smetana na vaření
1 lžíce směs staročeského koření
sůl
pepř
podravka
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme vodou cca 2 dcl. Dáme péct na 200°C asi 1 hodinu pod pokličkou, pak dopečeme bez pokličky.

  3. Upečeného králíka vyndáme, pekáček dáme na plotnu a výpek odvaříme, podlijeme vodou podle toho, kolik chceme omáčky a rozmixujeme.

  4. Provaříme, dochutíme podravkou, solí a pepřem- ale většinou už není potřeba dochucovat. Zahustíme moukou s vodou a provaříme cca 10 minut, přidáme žampiony.

  5. Vypneme sporák, necháme chviličku odpářit a vmícháme smetanu.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s HK, komu se nechce dělat omáčka, nemusí, je moc dobrý i jen tak upečený s chlebem 😀 Nepečeme ve skle, protože s ním pak nemůžeme na plotnu vařit.