Suroviny
5 porcí
- 5 králičích stehen nebo 1 celý na porce
- 2 lžíce Krenexu
- 3 lžíce krémžské hořčice
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- cca 15 dkg špeku
- 10 dkg točeného salámu
- 1/2 konzervy sterilovaných žampionů
- 1 smetana na vaření
- 1 lžíce směs staročeského koření
- sůl
- pepř
- podravka
- hladká mouka
- voda
Postup přípravy receptu
-
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou.
-
Podlijeme vodou cca 2 dcl. Dáme péct na 200°C asi 1 hodinu pod pokličkou, pak dopečeme bez pokličky.
-
Upečeného králíka vyndáme, pekáček dáme na plotnu a výpek odvaříme, podlijeme vodou podle toho, kolik chceme omáčky a rozmixujeme.
-
Provaříme, dochutíme podravkou, solí a pepřem- ale většinou už není potřeba dochucovat. Zahustíme moukou s vodou a provaříme cca 10 minut, přidáme žampiony.
-
Vypneme sporák, necháme chviličku odpářit a vmícháme smetanu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s HK, komu se nechce dělat omáčka, nemusí, je moc dobrý i jen tak upečený s chlebem 😀 Nepečeme ve skle, protože s ním pak nemůžeme na plotnu vařit.