
Suroviny
- 150 g suché quinoy
- 2 hrsti čerstvých hub (já použila václavky)
- 4 sušená rajčata naložená v oleji s bylinkami a česnekem
- 1/2 červené papriky
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- snítka čerstvého tymiánu
- zelená petrželka
- 100 g tvrdého sýru (gouda, blaťácké zlato apod.)
- 2 čerstvé papriky na plnění
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit propláchnutou quinou do osolené vody ( 1 díl quinoy a 1,5 dílu vody).
-
Vaříme 15-20 minut, poté odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut. Veškerá tekutina by se měla vstřebat.
-
Na oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, vhodíme pokrájené houby, osolíme, přidáme otrhané lístky tymiánu a dusíme 5 minut.
-
Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, posekaná rajčata a dusíme ještě 10 minut.
-
Nakonec vmícháme posekaný česnek a petrželku. Po odstavení přidáme quinou a polovinu nastrouhaného sýru.
-
Směsí naplníme poloviny paprik, posypeme hojně sýrem, aby se nám quinoa příliš neopékala, jinak by ztvrdla.
-
Dáme do vyhřáté trouby na 200C a pečeme do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Směs je výborná i samotná bez zapékání, můžete ji použít třeba jako rizoto.









