
Suroviny
2 porce
- 80 g quinoa
- 2 lžíce olivového oleje
- jedna šalotka
- jeden stroužek česneku
- hrst čerstvých špenátových listů
- 50 g tvrdého sýru
- -chia gel: (uděláme si jej před započetím přípravy)
- 1 lžíce chia semínek a
- 10 lžic vody (zamícháme odstavíme)
- kukuřičná mouka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Quinou pořádně propláchneme, dokud z ní nepoteče čirá voda (v sítku s velmi malými očky nebo přes plátýnko). Ponoříme vodou jen kousek nad quinou. Vaříme 1 2minut.
-
Mezitím si na lžíci olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a protlačený česnek. Přidáme špenátové listy, zalijeme druhou lžící olivového oleje a promícháváme dokud listy „nezvadnou“. Odstavíme, necháme trochu zchladnout.
-
Nastrouháme si sýr, přidáme ke špenátu.
-
Zamícháme i s chia gelem, solí dle chuti, uvařenou quinoou a přisypáváme kukuřičnou mouku dokud nedocílíme hmoty, ze které se budou dát lžící dělat malé placičky, které osmažíme na oleji.Můžeme jíst jen tak k televizi nebo podávat jako hlavní chod. Já jsem si k tomu udělala jáhlovo-batátovou kaši, kterou jsem si zamilovala a která se k tomu opravdu hodí.
Poznámka od kuchařky
Na jáhlovo-batátovou kaši nemám povolení sem dávat recept, tak si ji najděte, nebude to těžké 😉