
Suroviny
- 1 malá cibule
- olej
- chilli
- kurkuma
- mletý zázvor
- prolisovaný česnek
- sůl
- pepř
- několik brambor (podle velikosti)
- malý šálek quinoy
- hrst uvařené cizrny
- několik lžic kokosového mléka
- listový špenát
- garam masala
Postup přípravy receptu
-
Nejprve propláchneme quinou a necháme ji chvíli namočenou, aby se z ní vyloučily nahořklé saponiny.
-
Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku. Zasypeme ji chilli, zázvorem, kurkumou a česnekem, přidáme brambory pokrájené na menší kousky a zalijeme horkou vodou. Pozor, vody dáme jen tak decentně, aby se brambory vařily – nebudeme ji slívat. Osolíme, opepříme a necháme cca 10 minut vařit.
-
Do hrnce přidáme quinou a cizrnu a zalijeme horkou vodou. Množství vody se špatně odhaduje, ale raději dejte míň a dolévejte později. Přidáme kokosové mléko a společně vše za občasného zamíchání vaříme, až než quinoa změkne. Samotné jí stačí asi 15 minut, ale ve společnosti brambor jí to bude trvat trochu déle.
-
Pár minut před dovařením přidáme listový špenát. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Tohle jídlo úplně volá po lžičce garam masaly na ovonění – šup tam s ní, zamíchat, vypnout a … dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Místo brambor můžete použít batát, ale pozor, raději použijte méně batátu více quinoy – jinak bude jídlo příliš sladké. Quinou dejte vařit současně s batátem, protože batáty se vaří kratší dobu než brambory.
Volně inspirováno: http://deliciouslyella.com/book-two-recipe-chickpe…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.