
Suroviny
4 osoby
- Na těsto :
- 165 g studeného másla nakrájeného na kousky
- 280 g hladké mouky + na poprášení
- 1/4 lžičky soli
- 8 lžic studené vody
- Na náplň:
- 30 g másla
- 400 g choriza nebo čabajky nakrájeného na půlkolečka
- 2 jarní cibulky nakrájené najemno
- 1 stroužek česneku
- 250 g mraženého listového špenátu ( já měla čerstvý)
- 1,5 lžíce strouhanky
- 100 g Mozarelly
- 100 g polotvrdého sýra
- 2 velká vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto spojíme, uhněteme těsto, vytvarujeme kouli a dáme odležet na 30 minut do lednice. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte z těsta kruh o něco větší než je 25cm koláčová forma. Na válečku ho přeneste do formy a s pomocí kousku těsta zatlačte k okraji tak, aby vznikla miska. Troubu předehřejte na 200°C. Dno těsta lehce propíchejte vidličkou, vyložte papírem a zatižte fazolemi a pečte 20 minut.
-
Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky, ke konci přidejte česnek. Stáhněte z ohně a pečlivě vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.
-
Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut na 200°C a pak snižte na 180°C a pečte dalších 25 minut. Před podáváním nechte uležet.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – aplikace Apetit v meme mobilu