Quiche se spenatem a klobaskou

61
- reklama -

Suroviny
4 osoby

Na těsto :
165 g studeného másla nakrájeného na kousky
280 g hladké mouky + na poprášení
1/4 lžičky soli
8 lžic studené vody
Na náplň:
30 g másla
400 g choriza nebo čabajky nakrájeného na půlkolečka
2 jarní cibulky nakrájené najemno
1 stroužek česneku
250 g mraženého listového špenátu ( já měla čerstvý)
1,5 lžíce strouhanky
100 g Mozarelly
100 g polotvrdého sýra
2 velká vejce
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto spojíme, uhněteme těsto, vytvarujeme kouli a dáme odležet na 30 minut do lednice. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte z těsta kruh o něco větší než je 25cm koláčová forma. Na válečku ho přeneste do formy a s pomocí kousku těsta zatlačte k okraji tak, aby vznikla miska. Troubu předehřejte na 200°C. Dno těsta lehce propíchejte vidličkou, vyložte papírem a zatižte fazolemi a pečte 20 minut.

  2. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky, ke konci přidejte česnek. Stáhněte z ohně a pečlivě vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.

  3. Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut na 200°C a pak snižte na 180°C a pečte dalších 25 minut. Před podáváním nechte uležet.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – aplikace Apetit v meme mobilu