- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 listové těsto
- 250 g zelených fazolkových lusků
- 100 g parmské šunky
- 6 sušených rajčat
- 120 g mozzarelly
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 vejce
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a prudce zchladíme ledovou vodou.
-
Šunku a rajčata nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky.
-
Těsto zlehka vyválíme a pak ho prsty vytvarujeme do kulaté formy. Poklademe ho vychladými fazolkami, rajčaty, mozzarelou a šunkou.
-
Vejce prošleháme se šlehačkou a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na náplň koláče.
-
Vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme 30-35 minut. Podáváme teplé i studené.
Poznámka od kuchařky
Upraveno podle časopisu Nejlepší recepty.
Kuchařka: Eliza