Quiche s parmskou šunkou, sušenými rajčaty, fazolkami a mozzarellou

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 listové těsto
250 g zelených fazolkových lusků
100 g parmské šunky
6 sušených rajčat
120 g mozzarelly
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
2 vejce
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a prudce zchladíme ledovou vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Šunku a rajčata nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky.

  3. Těsto zlehka vyválíme a pak ho prsty vytvarujeme do kulaté formy. Poklademe ho vychladými fazolkami, rajčaty, mozzarelou a šunkou.

  4. Vejce prošleháme se šlehačkou a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na náplň koláče.

  5. Vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme 30-35 minut. Podáváme teplé i studené.

Poznámka od kuchařky

Upraveno podle časopisu Nejlepší recepty.