Pytt i panna (Maličkost v pekáčku)

68
- reklama -

Suroviny

2 cibule
7 brambor (vařených)
50 g slaniny
hrst sušených hub
150 g uzeniny
200 g vařeného masa (hovězí, kuřecí, vepřové)
pepř
4-6 vajec
grilovací koření
olej
sterilovaná červená řepa
okurka
rajče

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku opečeme na kostky nakrájené maso a slaninu s cibulí a předem namočenými houbami. Když je maso upečené, přidáme uvařené nakrájené brambory s uzeninou a promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme grilovací koření a zapékáme dozlatova.

  2. Pekáček ještě jednou vyjmeme z trouby a na opečené brambory rozklepneme vejce. Dáme ještě jednou zapéci a pečeme dle toho jak chceme mít vejce upečená. Podáváme s oblohou z rajčat, okurky a červené řepy.

Poznámka od kuchařky

Toto je volná adaptace švédského národního jídla jak jsem ji před pár minutami vytvořil.