Pytel peněz

65
- reklama -

Suroviny

3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce polohrubé mouky
Krém:
polovina (125 g) másla
50 g čokolády na vaření
Marcipán
čokoládové penízky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem, nakonec opatrně vmícháme mouku.

  2. Upečeme na menším plechu piškot.

  3. Mezitím si utřeme máslo a postupně do něj přidáváme po troškách rozehřátou čokoládu.

  4. Necháme trochu vychladnout a pak znovu vyšleháme.

  5. Vychladlý piškot rozkrájíme na obdélníčky, promažeme krémem a vrstvíme na sebe.

  6. Pak jim trochu hrany seřízneme do pyramidky a přeneseme na rozválený plát marcipánu. Ten nevykrajujeme, jen se snažíme ho rozválet přibližně do kulata.

  7. Pak marcipán obalíme kolem piškotového korpusu. I když by k tomu člověk potřeboval třetí ruku jde to velmi lehce, když si část marcipánu podepřete válečkem dle obr., protože marcipán se na krém „přilepí“.

  8. Pak jen ovineme z bílého marcipánu „provaz“ spletený ze dvou válečků a pomocí rozehřáté čokolády přilepíme čokoládové penízky.

Poznámka od kuchařky

Můžete použít jakýkoliv oblíbený recept na piškot, krém i marcipán.

Na obr.č. 1 je použitý marcipán http://www.toprecepty.cz/recept/6542-marcipan-z-ma… z jednoho sáčku JOJO, na obr. č. 3 je marcipán http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcip… z 200 g mandlí a 100 g cukru a korpus je upečený kulatý.

Dobrá rada: zkuste si nejdříve korpus položit na papír, abyste si změřili, jak velkou placku máte z marcipánu rozválet, případně ukrojit. Vychází to asi tak, že od jakékoliv hrany korpusu byste měli mít marcipán v délce asi 1,5 výšky korpusu. Tedy pokud je slepený korpus vysoký 10 cm, musí mít kolem sebe 15 cm marcipánu měřeno od hrany, ne od středu.

Až si budete připravovat marcipán, nezpomeňte si trošku oddělit a neobarvit kakaem všechno – budete potřebovat kousek bílého na provázek.

Inspirace: Maminčiny recepty