Pusinky

79
- reklama -

Suroviny
70-100 podle velikosti

2 bílky
140 g cukr krupice
150-200 g mletých vlašských ořechů – podle velikosti bílků

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem ušleháme do husta (šlehat asi 10-15 minut). Vmícháme ořechy, hmotu dáme do zdobícího pytlíku a na plech s pečícím papírem stříkáme maličké pusinky (trochu nabudou).

  2. Pečeme na 100°C, spíše sušíme, záleží jak komu peče trouba. Vychladlé můžeme přilepit k lineckému kolečku krémem a žíhat čokoládou.

  3. Když nemám ořechy, tak dělám i z kokosu – ušlehám bílky s cukrem, vmíchám 100 g kokosu a pak podle toho jestli to je řídké, přidám od oka ještě trochu kokosu.

  4. Nesmí to být moc husté, musí to jít dobře vytlačovat přes zdobící pytlík s větším zdobícím nástavcem.

Poznámka od kuchařky

Recept je z mých mysliveckých knoflíků, kdysi mi zbyla ořechová hmota a od té doby tak dělám samostatně pusinky.