
- reklama -
Suroviny
70-100 podle velikosti
- 2 bílky
- 140 g cukr krupice
- 150-200 g mletých vlašských ořechů – podle velikosti bílků
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukrem ušleháme do husta (šlehat asi 10-15 minut). Vmícháme ořechy, hmotu dáme do zdobícího pytlíku a na plech s pečícím papírem stříkáme maličké pusinky (trochu nabudou).
-
Pečeme na 100°C, spíše sušíme, záleží jak komu peče trouba. Vychladlé můžeme přilepit k lineckému kolečku krémem a žíhat čokoládou.
-
Když nemám ořechy, tak dělám i z kokosu – ušlehám bílky s cukrem, vmíchám 100 g kokosu a pak podle toho jestli to je řídké, přidám od oka ještě trochu kokosu.
-
Nesmí to být moc husté, musí to jít dobře vytlačovat přes zdobící pytlík s větším zdobícím nástavcem.
Poznámka od kuchařky
Recept je z mých mysliveckých knoflíků, kdysi mi zbyla ořechová hmota a od té doby tak dělám samostatně pusinky.
Kuchařka: eva hubova









