Pusinkové minidortíčky

42
- reklama -

Suroviny
24 porcí

Na sněhovou hmotu:
4 bílky
150 g jemného pískového cukru
50 g lískových oříšků
80 g cukru moučky
30 g Solamylu
Na náplň:
400 ml smetany ke šlehání
(4 žloutky)
50 g cukru krupice
1/4 vanilkového lusku
Na dohotovení:
čokoláda – hoblinky
barevné cukrářské zdobení
papírové košíčky

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšlehejte s pískovým cukrem na pevný sníh. Přidejte jemně nastrouhané oříšky a cukr moučku se solamylem. Hotovou hmotu naplňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech nastříkejte kulaté pusinky o průměru zhruba 6 cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečte (spíše sušte) v předehřáté troubě při 120°C asi 50 minut. Pak nechte vychladnout.

  3. Smetanu vyšlehejte na pevnou šlehačku. Žloutky vyšlehejte v horké vodní lázni s cukrem a dření z vanilky na hustý krém. Nechte ho vychladnout a pak zlehka smíchejte se šlehačkou.

  4. Připravenou náplň přendejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkejte na polovinu vychladlých pusinek a přiklopte jejich druhou částí.

  5. Povrch každé naplněné pusinky ozdobte zbylým krémem, čokoládovým lístkem a barevným cukrovým dekorem. Hotové minidortíčky naskládejte do papírových košíčků.